Start Targi wiejskie Aktualności Zapraszamy na Regionalne Seminarium Informacyjne

UWAGA! Nowa strona

ZAPRASZAMY NA NASZĄ
NOWĄ STRONĘ:

http://stowarzyszenieswiatowid.pl

Nasze sklepy

Sklep - Rękodzieło i rzemiosło artystyczne - wyroby lokalne

Sklep - Świeże eko produkty spożywcze od rolnika

Informacje

Ekspert ds. promocji:
Anna Nawrocka
promocja@swiatowidlubowo.pl

Stowarzyszenie Światowid
Małachowo Szemborowice 12
62-230 Witkowo
74 2030 0045 1110 0000 0279 9260
KRS 0000216140

biuro@swiatowidlubowo.pl

Godziny pracy

Wtorek 8.00-16.00
Czwartek 8.00-16.00

Folder o targach wiejskich

Truskawisko - przepisy

Festiwal serów i nalewek

Smaki łączą regiony

Przewodnik kajakowy

Folder Produkt Lokalny

10 lecie - FILM

Banery

Działaj lokalnie
 
Działaj lokalnie
 
Działaj lokalnie
 
KRAJOWA SIEĆ GRUP PARTENRSKICH
 
 
 
Droga świętego Jakuba - Camino

 

Archiwum

Zapraszamy na Regionalne Seminarium Informacyjne Drukuj
środa, 13 października 2010 11:49

Lokalna Grupa Działania Stowarzyszenie Światowid we współpracy z Slow Food Wielkopolska serdecznie zaprasza na seminarium informacyjne “Marketing żywności naturalnej, lokalnej i tradycyjnej oraz promocja Europejskiej Sieci Regionalnego Dziedzictwa Kulinarnego”.  Seminarium odbędzie się 19 października br. o godz. 10.30 w sali sesyjnej Urzędu Gminy w Łubowie.

 

Seminarium adresowane jest do:

- producentów żwyności naturalnej, lokalnej i tradycyjnej,
- restauratorów,
- właścicieli gospodarstw agroturystycznych,
- podmiotów zwiazanych ze sprzedawaniem produktów i potrwa regionalnych,
- innych podmiotów związanych z produkcją i przetwarzaniem żywności.

 

Cele Seminarium:

Dostarczenia wiedzy z zakresu:

- działań marketingowych, wskazania możliwości istnienia na rynku, dystrybucji produktów żywnościowych wysokiej jakości, budowania marki lokalnej opartej na tradycjach kulinarnych regionu,

- aktualnych przepisów i regulacji prawnych w zakresie spełniania wymogów higieniczno-sanitarnych dla obiektów żywnościowych w świetle obowiązujących aktów prawnych,

- promocji Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Wielkopolska działającej w ramach Europejskiej Sieci Regionalnego Dziedzictwa Kulinarnego.

 

Program Seminarium:

10.30 - 12.00 - Rynek produktów żywnościowych wysokiej jakości oraz budowa marki lokalnej opartej na tradycjach kulinarnych regionu

12.00 - 12.15 -  Przerwa kawowa

12.15 - 13.45 - Wymogi higieniczno-sanitarne dla podmiotów związanych z produkcją, przetwarzaniem lub sprzedawaniem produktów i potraw regionalnych w świetle obowiązujących aktów prawnych

13.45 - 14.00 -  Przerwa kawowa

14.00 - 15.30 - Sieć Dziedzictwa Kulinarnego Wielkopolska miejscem promocji lokalnej i regionalnej żywności oraz współpracy między lokalnymi partnerami na rynku

15.30 - Poczęstunek dla uczestników

Udział w seminarium jest bezpłatny.

Poniżej zamieszczamy do pobrania kartę zgłoszeniową:

KARTA ZGŁOSZENIOWA

 

Projekt współfinansowany przez Samorząd Województwa Wielkopolskiego