Start Targi wiejskie Aktualnoci Zapraszamy na Regionalne Seminarium Informacyjne

UWAGA! Nowa strona

ZAPRASZAMY NA NASZ
NOW STRON:

http://stowarzyszenieswiatowid.pl

Menu

Nasze sklepy

Sklep - Rkodzieo i rzemioso artystyczne - wyroby lokalne

Sklep - wiee eko produkty spoywcze od rolnika

Informacje

Ekspert ds. promocji:
Anna Nawrocka
promocja@swiatowidlubowo.pl

Stowarzyszenie wiatowid
Maachowo Szemborowice 12
62-230 Witkowo
74 2030 0045 1110 0000 0279 9260
KRS 0000216140

biuro@swiatowidlubowo.pl

Godziny pracy

Wtorek 8.00-16.00
Czwartek 8.00-16.00

Folder o targach wiejskich

Truskawisko - przepisy

Festiwal serw i nalewek

Smaki cz regiony

Przewodnik kajakowy

Folder Produkt Lokalny

10 lecie - FILM

Banery

Dziaaj lokalnie
 
Dziaaj lokalnie
 
Dziaaj lokalnie
 
KRAJOWA SIE GRUP PARTENRSKICH
 
 
 
Droga witego Jakuba - Camino

 

Archiwum

Zapraszamy na Regionalne Seminarium Informacyjne Drukuj
środa, 13 października 2010 11:49

Lokalna Grupa Dziaania Stowarzyszenie wiatowid we wspópracy z Slow Food Wielkopolska serdecznie zaprasza na seminarium informacyjne “Marketing ywnoci naturalnej, lokalnej i tradycyjnej oraz promocja Europejskiej Sieci Regionalnego Dziedzictwa Kulinarnego”.  Seminarium odbdzie si 19 padziernika br. o godz. 10.30 w sali sesyjnej Urzdu Gminy w ubowie.

 

Seminarium adresowane jest do:

- producentów wynoci naturalnej, lokalnej i tradycyjnej,
- restauratorów,
- wacicieli gospodarstw agroturystycznych,
- podmiotów zwiazanych ze sprzedawaniem produktów i potrwa regionalnych,
- innych podmiotów zwizanych z produkcj i przetwarzaniem ywnoci.

 

Cele Seminarium:

Dostarczenia wiedzy z zakresu:

- dziaa marketingowych, wskazania moliwoci istnienia na rynku, dystrybucji produktów ywnociowych wysokiej jakoci, budowania marki lokalnej opartej na tradycjach kulinarnych regionu,

- aktualnych przepisów i regulacji prawnych w zakresie speniania wymogów higieniczno-sanitarnych dla obiektów ywnociowych w wietle obowizujcych aktów prawnych,

- promocji Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Wielkopolska dziaajcej w ramach Europejskiej Sieci Regionalnego Dziedzictwa Kulinarnego.

 

Program Seminarium:

10.30 - 12.00 - Rynek produktów ywnociowych wysokiej jakoci oraz budowa marki lokalnej opartej na tradycjach kulinarnych regionu

12.00 - 12.15 -  Przerwa kawowa

12.15 - 13.45 - Wymogi higieniczno-sanitarne dla podmiotów zwizanych z produkcj, przetwarzaniem lub sprzedawaniem produktów i potraw regionalnych w wietle obowizujcych aktów prawnych

13.45 - 14.00 -  Przerwa kawowa

14.00 - 15.30 - Sie Dziedzictwa Kulinarnego Wielkopolska miejscem promocji lokalnej i regionalnej ywnoci oraz wspópracy midzy lokalnymi partnerami na rynku

15.30 - Poczstunek dla uczestników

Udzia w seminarium jest bezpatny.

Poniej zamieszczamy do pobrania kart zgoszeniow:

KARTA ZGOSZENIOWA

 

Projekt wspófinansowany przez Samorzd Województwa Wielkopolskiego