Start Leader Aktualności Laboratoria smaku - Dary Lata 2013

UWAGA! Nowa strona

ZAPRASZAMY NA NASZĄ
NOWĄ STRONĘ:

http://stowarzyszenieswiatowid.pl

Nasze sklepy

Sklep - Rękodzieło i rzemiosło artystyczne - wyroby lokalne

Sklep - Świeże eko produkty spożywcze od rolnika

Informacje

Ekspert ds. promocji:
Anna Nawrocka
promocja@swiatowidlubowo.pl

Stowarzyszenie Światowid
Małachowo Szemborowice 12
62-230 Witkowo
74 2030 0045 1110 0000 0279 9260
KRS 0000216140

biuro@swiatowidlubowo.pl

Godziny pracy

Wtorek 8.00-16.00
Czwartek 8.00-16.00

Folder o targach wiejskich

Truskawisko - przepisy

Festiwal serów i nalewek

Smaki łączą regiony

Przewodnik kajakowy

Folder Produkt Lokalny

10 lecie - FILM

Banery

Działaj lokalnie
 
Działaj lokalnie
 
Działaj lokalnie
 
KRAJOWA SIEĆ GRUP PARTENRSKICH
 
 
 
Droga świętego Jakuba - Camino

 

Archiwum

Laboratoria smaku - Dary Lata 2013 Drukuj

Laboratoria smaku to forma edukacyjno-degustacyjna, w której uczestniczy do 25 osób. Celem takich zajęć jest wzrost wiedzy i świadomości o znaczeniu tradycyjnej zdrowej żywności połączonej z kulinariami w życiu człowieka. Stowarzyszenie Światowid od kilku lat zajmuje się budowaniem świadomości społeczności o wartości, znaczeniu i możliwościach kulinarnych związanych z produktami lokalnymi. W roku 2012 zorganizowaliśmy Laboratoria Smaku – Sery zagrodowe oraz Nalewki domowe w 2013 odbyła się duża impreza pn. Truskawisko. Wszystkie te wydarzenia poprzez doświadczenie połączone z wysoka jakością podawanych produktów, autorytetem osób prowadzących zajęcia sprzyjają budowaniu pozytywnego wizerunku dla produktów lokalnych, ich użytkowania i spożywania. Zajęcia te oraz monitoring wykonany po zakończeniu tych wydarzeń wyraźnie wskazują, że jest ogromne zapotrzebowanie na takie wydarzenia. 08 września odbędą się :

1. Laboratorium Smaku – „Sery i wina” – prowadzi Jacek Szklarek

Pokaz i degustacja – 5 serów pochodzących od lokalnych producentów w połączeniu z dobranymi do nich winami i wykładem edukacyjnym o łączeniu serów z winami – zasadami, możliwościami, kierunkami doboru i sposobów serwowania w kuchni.

2. Laboratorium Smaku – „Nalewki domowe” – prowadzi Hieronim Błażejak

Pokaz i degustacja 3 rodzajów nalewek różnej jakości wykonanych przez kilku producentów z wykładem o smakowitości nalewek i procesach związanych z smakowitością tych produktów. Będzie to edukacyjna analiza procesów które regulują smakami nalewek produkowanych z tych samych owoców.


GODZ. 10.00 – 11.30  – LABORATORIUM NALEWKI DOMOWE ORAZ LABORATORIUM SERY I WINA

GODZ. 12.00-13.30 -  LABORATORIUM NALEWKI DOMOWE - KOMPLET OSÓB NA LABORATORIUM - LISTA ZAMKNIĘTA

GODZ. 14.00 – 15.30 - LABORATORIUM SERY I WINA

 GODZ. 16.30 – 18.00 - LABORATORIUM NALEWKI DOMOWE

 GODZ. 16.30 – 18.00 - LABORATORIUM SERY I WINA - KOMPLET OSÓB NA LABORATORIUM - LISTA ZAMKNIĘTA

KARTA ZGŁOSZENIOWA LABORATORIUM NALEWKI DOMOWE
KARTA ZGŁOSZENIOWA LABORATORIUM SERY I WINA